مقاله در خصوص معادن ایران تهیه شده توسط مهندس محمدرضا آب راهه

ساخت وبلاگ

مقاله, تهیه, شده توسط, مهندس, محمدرضا, آب راهه, در خصوص, معادن, ایران,:

12 فروردین 1396

همانگونه که مستحضرید بنده در طول سابقه کاری خود در معادن, بسیار زیاد چه به صورت طولانی و چه به صورت کوتاه مدت مشغول به کار بوده ام ، همچون معادن, ( معدن مس سونقون اهر ، معدن سرب و روی انگوران زنجان ، معدن مس سرچشمه کرمان ، معدن بوکسیت جاجرم ، معدن سنگ آهن مروست یزد ، معدن سنگ آهن ارجین زنجان ، معدن فلورین کمر مهدی طبس و... )  . روش استخراج در معادن, فوق الذکر به صورت پلکانی بوده و عملیات حفاری و آتشباری در کلیه معادن, انجام می شده است ، در معادن, مس و همچنین آهن بسیار بایستی دقت نمود به دلیل آنکه گاهی با این فلزات ، فلزات دیگر که ارزش بسیار بالاتری نسبت به آهن دارد یافت می شود .

شبکه های حفاری در معادن مس و یا فلزی معمولا به صورت متداول 3*3.5 و یا 4.5*4 در نظر گرفته شده و در برخی موارد از چالهای کمکی استفاده می شود و همیشه ارتفاع چال از ارتفاع پله بیشتر می باشد و همچنین عملیات آتشباری در چالهای آب دار مسائل خاص خود را دارد که بعدها در خصوص, ان صحبت خواهم نمود .

معمولاً تعداد سرویس دامپتراکها به صورت تقریبی نشان می دهد که حجم استخراج شده باطله یا ماده معدنی در روز و در نهایت در هفته و ماه چقدر می باشد و با این توصیف می توان برنامه ریزی دقیق در خصوص, تعداد دستگاههای مورد نیاز در معادن پیش بینی نمود .

حجم دقیق در معادن دولتی توسط, عملیات نقشه برداری مشترک بین کارفرما و مشاور و پیمانکار انجام خواهد شد .

در زمانهای قدیم شیوه طراحی معادن به صورت تجربی و با تجسم و بسیار دقیق انجام می شده است ولی امروزه نرم افزارهای معدنی به کمک علم معدن آمده است .

استانهای زنجان و کرمان و یزد وخراسان وآذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و ... همچنین در حال حاضر پژوهش های در استان سیستان و بلوچستان انجام گردیده است که نشان دهنده این است که این استان دارای ذخیره مناسبی از معادن فلزی می باشد .

سرپرستی و مدیریت معادن کار بسیار حساس و دقیقی می باشد که کلیه امور مرتبط با میزان استخراج ماهیانه و همچنین ایمنی معدن دست ایشان می باشد و مانند سر مربی فوتبال می باشد و قطعا اگر ضعیف باشد شرکت پاسخگو نخواهد بود و رو به سمت ورشکستگی خواهد رفت .

بنده در این مقاله, بیشتر قسمت مدیریت معادن را مورد بحث قرار داده و جنبه های فنی آن را کمتر مورد بحث قرار داده ام .

در بازدید از برخی از معادن بنده به چشم دیده ام چگونه در زمانهای گذشته به دلیل ارزش این سنگها ، تونلهای زده شده و به اعماق زمین جهت استخراج سنگ انسانهای پیشین در صد ها سال پیش انجام داده اند و همچنین در برخی از معادنم که به صورت مرز مشترک با کشورهای دیگر است این کارهای شدادی را مشاهده می نمایم .

در آینده توضیحات کامل تری در خصوص, معادن ایران, ارائه خواهم نمود .

                                                                                                                  پیروز باشید

تهیه, و تنظیم :           محمدرضا, آب راهه,

مهندس, معدن و سازه های دریایی

بزرگان سازه های دریایی...
ما را در سایت بزرگان سازه های دریایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mineiran بازدید : 49 تاريخ : يکشنبه 11 آذر 1397 ساعت: 15:16